Usluge električara Beograd postavljanje osvetljenja

Usluge elektičara Beograd servisa podrazumevaju i postavljanje osvetljenja i uvođenje elektroinstalacija. Uvodimo osvetljenja:

U školama i kancelarijama potrebno je osvetljenje od 250 lux i za to se koriste najčešće fluroscentne sijalice, dok za osvetljnje fabričkih hala treba postaviti osvetljenje u zavisnosti od posla koji se u njima obavlja. Za grube radove ide od 120 lux do finih radova kao što je šivenje i neke fine monatže gde treba osvetljenje od 500 lux

osvetljenjePo standardima sve zgrade i objekti u kojima boravi veći broj ljudi moraju da imaju antipanik osvetljenje, kako bi se obezbedilo najnužnije osvetljenje pri nestanku električne energije. Ovakva vrsta osvetljenja treba da rade po prestanku napajanja struje iz mreže, odnosno zbog nestanka struje iz bilo kog razloga. Antipanik svetla su priključena na akumulatore i pune su iz mreže dok ima napona.

Električno osvetljenje otvorenih prostora, najčešće to su parkinzi, ulice, dvorišta gde je potrebno osvetljenje od 10 do 20 lux. Za ovakvu vrstu osvetlljenja se najčešće koriste živine, natrijumove i fluroscentne sijalice. Postavljaju se ili na banderi ili posebne stubove, odnosno nosiljke svetiljki. Trend je da se živine sijalice menjaju natrijumovim jer troše nogo manje električne energije. Za natrijumove sijalice je karakteristično da daju svetlost narandžaste boje. Za osvetljenje zgrada i spomenika najčešće se koriste reflektori.

Jedan od čestih poslova na kojma učestvujemo je menjanje osvetljenja ugostiteljskih objekata. U sardnji sa dizajnerom enterijera osvetljenjem se mogu postići razni specijalni efekti koji čine prostor vašeg lokala mnogo atraktivnijim.

About the Author: servis-beograd