Curi voda iz klima uređaja – pomoć?

Prethodne nedelje smo konačno imali prave vrele letnje dane i klima uređaji su konačno imali svoju funkciju, da nam rashlade prostor u kome živimo i omoguće da noću možemo normalno da spavamo. Naš servis klima uređaja bio je zatrpan pozivima i to uglavnom zbog jednog problema. Taj problem je bio što je kondezat iz klima uređaja curio iz unutrašnje jedinice u prostoriju gde je postavljen, ili jednostavno rečeno iz klime curi, u blažem obliku kaplje u sobu gde je klima uređaj montiran.

Uzrok ovog problema može biti da pri montaži klima uređaja on nije dobro iznivelisan pa se kondezat skuplja na pogrešnoj strani ili je nageta napolje pa izlazi. Ono što većina ne zna servis klima uređaja se zato i radi jednom godišnje i nije samo uzeti neko hemijsko sredstvo za čišćenje i naprskati u njega. Da ste na vreme preventivno servisirali vašu klimu ne bi se bespotrebno nervirali u trenutku kada je živa na 40 stepeni, imate ugrađen klima uređaj koji je neupotrebljiv, ili da po cenu hlađenja svakih pola sata izbacujete kofu vode iz vaše prostorije.

Servis klime kada curi kondezat

klima-servis-beogradKada pažljivo skinete prednju masku sa klima uređaja i odvrnete šrafiće, pogledajte u podnožju postoji nešto kao posudica za skupljanje vode odnosno kondezata. Verovatno je tu problem i odvod u crevo se zapušio, pa ga treba pročistiti. Čak se dešava da se toliko nakupi vode da sa krilaca ventilatora kondezat počne da izlazi napolje, što liči kao da vas neko prska.

Izuzetno ove godine je vlažan vazduh pa je problema ovakve vrste bilo mnogo više jer je biolo mnogo više kondezata. Da ne bi ste dočekali ovakva iznenađenja kada vam vaš klima uređaj treba najviše, uradite na vreme servis klima uređaja.

Naši korisnici kojima smo uradili montažu klima uređaja imaju popust na godišnje redovno servisiranje.

About the Author: servis-beograd