Saveti vodoinstalera i iskustva u radu

Da li znate da je po statistici osiguravajućih društava najveći uzrok štete u kućama i stanovima u 62% voda, i to zbog neispravnih instalacija. Zato je preventivni pregled i zamena najbolji način da se izbegnu šete koje mogu skupo da vas koštaju. Najbolje je da sami povremeno proverite sve uređaje koji imaju dotok vode, kao što su bojleri, veš mašine, mašine za pranje sudova i slično. Potražite da li ima nedge problema na crevima koja dovode vodu do uređaja. Posebno treba obratiti pažnju i raditi redovan servis bojlera jer oni ne pokazuju da oštećeni spolja.

vodoinstalater-sifonNeke sitne popravke se mogu rešiti smostalno, ali za neke ipak treba zvati stručno lice, odnosno vodoinstalatera. Načešće intervencije vodoinstalatera su:

– postavljanje nove instalacije dovoda ili odvoda
– zamena i postavljanje novih ventila
– pojavljivanje vode ispod podnih obloga ili u zidu
– otpušavanje kanalizacijskih odvoda
– problemi septičke jame
– kapanje i curenje ventila

Ako primetite neka od oštećenje koje ne može sami otkloniti, ili već imate problema i instalacijama, koja počinju sa kapljanjima i lagani curenjem vode možda je najbolje da pozovete majstora. Problem sa vodoinstalacijama prvazilazi vašu veštinu, znanja, ali što je najčešći slučaj da nemate adekvatnu opremu, možda je najbolje da ne pokušavate sami  rešiti problem, kako ne bi napravili još veći. Većina stanova  koje sam  servisirao kao vodoinstalater u Beogradu su starije gradnje gde su vodovodne instalacije dotrajale i stare, tako da se problem ne morešiti bez adekvatnog alata.

About the Author: servis-beograd